De Vlaamse Energieleverancier beëindigt zijn handelsactiviteiten.


In 2018 hebben we de Vlaamse Energieleverancier opgericht om groene stroom en gas aan voordelige energietarieven te leveren in Vlaanderen. Daarbij koos de Vlaamse Energieleverancier resoluut voor een lagekostenstrategie om die belofte te kunnen waarmaken. Als één van de uitdagers op de Vlaamse energiemarkt, hebben we tijdens de afgelopen jaren meer dan 100.000 klanten voordelige en faire energietarieven kunnen aanbieden.

Jullie zijn ondertussen ongetwijfeld op de hoogte van de atypische en uitzonderlijke prijsevoluties in de energiemarkt. De extreme energieprijzen die we nu meemaken, waren niet te voorzien. De uitdagingen om de wintermaanden te overbruggen, zijn daardoor helaas te groot geworden voor de Vlaamse Energieleverancier. We hebben daarom de erg moeilijke beslissing moeten nemen om onze activiteiten stop te zetten en de boeken neer te leggen.

Met pijn in het hart, want we hebben onze verantwoordelijkheden als energieleverancier altijd met veel enthousiasme ter harte genomen.

Tijdens de afgelopen weken is er uitgebreid overleg geweest met de regulator VREG, de netbeheerder Fluvius en spelers uit de private sector om het huidige scenario te vermijden. Dit is dan ook een beslissing die niet lichtzinnig genomen werd, maar de recente prijsontwikkelingen lieten geen andere keuze.

Als gevolg van de stopzetting kan de Vlaamse Energieleverancier niet meer leveren. Je hoeft je geen zorgen te maken: je zal op geen enkel moment zonder stroom of gas komen te zitten. De levering wordt automatisch overgedragen naar de netbeheerder Fluvius die optreedt als noodleverancier. Dit is een tijdelijke oplossing en klanten wordt gevraagd om een overstap te maken naar een andere energieleverancier in Vlaanderen.

We willen dit moment graag aangrijpen om jullie als klant te bedanken omdat je voor de Vlaamse Energieleverancier koos.

Met vriendelijke groeten,
Stijn