JOUW ACTIECODE:

De Vlaamse Energieleverancier werd in 2019 opgericht om alle Vlamingen voordelige én duurzame energie aan te bieden, op lange termijn, zonder zorgen. Dus ook wanneer klanten meerdere jaren bij de Vlaamse Energieleverancier blijven.


Zo profiteer ook jij van voordelige groene stroom en aardgas

 

Valideer je actiecode

    Profiteer van deze tijdelijke aanbieding en krijg tot 200 euro korting bovenop de voordelige tarieven voor groene stroom en gas bij de Vlaamse Energieleverancier. Mis deze kans niet!

 

Bereken je prijs

    Om jouw prijsvoorstel te maken, hebben we enkele basisgegevens nodig. Wil je een prijs voor groene stroom en/of aardgas? Heb je een dag/nacht meter of een enkelvoudige meter? Heb je een gemiddeld verbruik of weet je hoeveel energie je ongeveer op een jaar verbruikt? Op basis van die informatie, kunnen we jouw tarief berekenen.

 

Aanvraag indienen

    Je krijgt meteen een prijsvoorstel. Kies "klant worden" om je aanvraag verder aan te vullen met je contactgegevens en informatie over jouw meters. Je kan hier ook de startdatum aanduiden. Wanneer je van leverancier verandert, dan kan je starten op de 1e of 15e van elke maand, waarbij je één maand opzegtermijn moet respecteren bij je huidige leverancier. Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, krijg je een mailtje waarin je je aanvraag kan bevestigen. Je aanvraag wordt dan verwerkt. 

 

Overstap

    Als alles in orde is, dan sturen we je enkele dagen later informatief je energieovereenkomst. Je hoeft verder niets te doen. De Vlaamse Energieleverancier zorgt er ook voor dat jouw energiecontract bij je huidige leverancier stopgezet wordt.
Ongeveer een week voor de de start van de levering van jouw energie, zal de netbeheerder je meterstanden opvragen. Je vorige leverancier maakt op basis van die gegevens zijn slotfactuur op. Deze gegevens worden ook gebruikt om je voorschotbedrag te berekenen.

Groene energie

Onze stroom is 100% hernieuwbaar, geproduceerd uit zon en wind, opgewekt in Vlaanderen. lees meer

Lokale leverancier

De Vlaamse Energieleverancier is een lokale energiespeler, van en voor Vlamingen. Sinds mei 2019 kozen meer dan 95.000 Vlaamse huisgezinnen voor onze voordelige tarieven. lees meer


Voordelige tarieven

De Vlaamse Energieleverancier levert energie tegen groothandelsprijzen. Altijd voordelig. Vandaag, en ook morgen.
lees meer


*actievoorwaarden "tot 200 euro korting"
  • De actie is enkel geldig voor online aanvragen van particuliere klanten die via www.vlaamseenergieleverancier.be/ik-stap-over werden ingediend tussen 15/4/2020 en 30/6/2020 na invoeren van een gevalideerde actiecode. Professionele klanten kunnen niet deelnemen aan deze actie.
  • De korting bestaat uit 150 euro voor een gasaansluiting en 50 euro voor een elektriciteitsaansluiting.
  • De korting is enkel het eerste jaar van toepassing en wordt verrekend bij de eerstvolgende afrekening na 12 maanden.
  • De korting kan nooit hoger zijn dan de som van de vaste vergoeding en de energiekost voor het verbruik.
  • Indien de klant een betaling op de uiterste betaaldatum nog niet heeft uitgevoerd, dan vervalt de korting.
  • Alle details vind je op de tariefkaart.