De Vlaamse Energieleverancier wint een groepsaankoop met een supervoordelig tarief.

 

1. Profiteer nu van de voordeligste energieprijs

Op 6 februari 2019 organiseerden de provincie West-Vlaanderen en iChoosr samen ‘De groepsaankoop groene stroom en gas voor huishoudelijke afnemers’. De Vlaamse Energieleverancier kwam als grote winnaar uit de bus. Dat is fantastisch nieuws! Dankzij het binnenhalen van die groepsaankoop profiteren onze klanten van de voordeligste energieprijs. U ook!

2. Laat u verwarmen door de Vlaamse Energieleverancier

U bent zeker: bij de Vlaamse Energieleverancier zit u goed. Wij leveren groene stroom tegen de laagste prijs, met aandacht voor het Vlaamse karakter en een persoonlijke op-en-top dienstverlening.

3. Een jaar lang de scherpste prijs? Stap nu over!

U hebt de unieke kans om te profiteren van een interessant voorstel.
De Vlaamse Energieleverancier biedt:

  • 100 procent groene stroom
  • energie van een lokale Vlaamse energiespeler
  • een vaste zeer scherpe prijs (voor groene stroom en aardgas) voor een jaar
  • persoonlijke dienstverlening
  • optimale opvolging van uw dossier
Het is nu of nooit! Bent u overtuigd? Meld u hier aan voor onze groepsaankoop.

4. Uw stappenplan 

Gaat u in op ons aanbod? Een slimme zet! Hoe gaan we te werk?

Stap 1 – persoonlijk voorstel 

U ontvangt uiterlijk vrijdag 22 februari 2019 een persoonlijk voorstel (via e-mail of per post) van de Provincie West-Vlaanderen. Daarin worden de winnende prijzen toegepast op uw persoonlijke verbruik dat u meldde bij uw inschrijving. Zo weet u hoeveel u zult besparen.

Stap 2 – akkoord 

Bent u blij verrast door het bedrag dat u bespaart? Dan geeft u via uw persoonlijk voorstel aan dat u het aanbod aanvaardt (uiterlijk tegen 25 maart 2019).  

Stap 3 – uw overstap

Slaap op uw twee oren: wij regelen alles. Ging u in op uw persoonlijke voorstel? Dan hoeft u verder niets te ondernemen.
U ontvangt binnen de drie weken een welkomstbrief of e-mail van de Vlaamse Energieleverancier met:
  • uw tariefkaart
  • onze algemene voorwaarden
Wij verwerken uw aanvraag. De startdatum van uw contract is bij voorkeur 1 mei 2019. Hebt u zonnepanelen? Dan raden we aan om een latere startdatum te kiezen (in functie van uw productie). Let wel: uw contract moet ten laatste starten op 1 april 2020.
De netbeheerder bevestigt ons uw startdatum. Tenslotte stuurt de Vlaamse Energieleverancier u informatief uw volledig contract toe. U hoeft dit niet terug te sturen. Voor aanvang van levering vraagt de netbeheerder uw meterstanden op. Uw vorige leverancier maakt op basis van die gegevens zijn slotfactuur op.

Stap 4 – na de overstap  

Proficiat! U geniet een jaar lang van de scherpste energieprijs. Dat merkt u meteen bij ontvangst van uw eerste voorschot. We berekenen uw voorschot op basis van uw verwachte jaarverbruik volgens de netbeheerder – dus niet volgens het verbruik dat u zelf ingaf bij uw aanmelding.

U profiteert van extra voordelige tarieven dankzij onze groepsaankoop. Die kennen we toe via uw periodieke afrekeningen. Meer weten? Klik hier voor uw voordelige tariefkaart.

5. Veelgestelde vragen 

Welke belangrijke data moet ik onthouden?

  • 22 februari 2019: ontvangst van uw persoonlijk voorstel
  • 25 maart 2019: uiterste datum om in te gaan op uw persoonlijke voorstel
  • 1 mei 2019: startdatum van uw contract (zonnepaneeleigenaars mogen uitstellen tot 1 april 2020)

Hoe stap ik over naar de Vlaamse Energieleverancier? 

Van zodra u ingaat op uw persoonlijke voorstel hoeft u niets meer te ondernemen. U ontvangt binnen de drie weken een welkomstbrief of e-mail van de Vlaamse Energieleverancier met uw tariefkaart en de algemene voorwaarden.

Wij verwerken uw aanvraag. De startdatum van uw contract is 1 mei 2019. Zonnepaneeleigenaars mogen een latere startdatum kiezen (in functie van hun productie en als uiterste datum 1 april 2020).

De netbeheerder bevestigt uw startdatum. Daarna ontvangt u uw contract van de Vlaamse Energieleverancier (ten laatste op 25 maart 2019). Vlak voor de levering vraagt de netbeheerder uw meterstanden op. Uw vorige leverancier maakt op basis van die gegevens zijn slotfactuur op.

Moet ik betalen om over te stappen? 

Nee, een overstap kost niets. Uw vorige leverancier mag geen schadevergoeding aanrekenen. Een klant mag zijn contract altijd kosteloos opzeggen als hij rekening houdt met een opzegtermijn van een maand. Zo regelen wij uw overstap én de opzeg van uw huidig contract tot einde maart met als nieuwe startdatum 1 mei 2019.

Wanneer start mijn contract? 

Uw contract start standaard op 1 mei 2019. U gaat akkoord met een vaste energieprijs voor elektriciteit en aardgas. Wenst u niet langer te profiteren van dat voordelige aanbod? Dan kunt u uw contract op elk moment kosteloos beëindigen. We rekenen geen schadevergoeding aan.

Ik heb zonnepalen. Wanneer kan ik het best overstappen? 

Als u zonnepanelen hebt, is het interessant om een startdatum te kiezen in functie van uw productie. U bepaalt uw overstapdatum best zelf in functie van uw jaarlijkse meteropname (tussen 1 mei 2019 en 1 april 2020) zodat u later eventueel productieverlies kan vermijden. 

Ik ontving nog geen persoonlijk voorstel. Wat doe ik?

U ontvangt uw persoonlijke voorstel ten laatste op 22 februari 2019. Hebt u begin maart nog niets gekregen? Neem dan contact op met iChoosr op 0800 18 711 of via  samengaanwegroener@ichoosr.com. Hou uw inschrijvingsnummer bij de hand.

Tot wanneer kan ik me inschrijven? 

Bent u nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop? Wees snel! Inschrijven kan tot en met 25 maart 2019 via deze link.

Hoe berekent de Vlaamse Energieleverancier mijn voorschot? 

We berekenen uw voorschot op basis van uw verwachte jaarverbruik volgens de netbeheerder – dus niet op basis van het verbruik dat u zelf ingaf bij uw aanmelding. U profiteert van extra voordelige tarieven dankzij de groepsaankoop. Die kennen we toe via uw periodieke afrekeningen.

Wat als mijn contract van een jaar is afgelopen?

Na afloop van uw jaarcontract schakelt u automatisch over op onze gewone tarieven voor groene stroom en aardgas. U geniet van een voordelige formule voor onbepaalde duur en blijft maximaal profiteren van onze lage energietarieven. Hoe doen we dat? Wij koppelen uw energiekosten aan de scherpste groothandelsprijzen op de energiemarkt. Daalt de marktprijs? Dan daalt uw tarief mee.

Wenst u uw contract toch te beëindigen? U kunt het op elk moment kosteloos opzeggen door over te schakelen naar een andere leverancier.

Nog vragen? Neem contact op.